News Photo

Fotoselli Kapı Sistemleri

Fotoselli Kapı

Otomatik fotoselli kapıların günlük hayatımızda en sık karşılaştığımız standart tek ve çift kanatlı kayar kapı modelleri Gilgen firmasının İsviçre titizliği ile imal edilen kusursuz mekaniği ve elektronik mühendislik birikimi syesinde son derece konforlu ve uzun ömürlü otomatik kayar kapı mekanizmaları olarak hizmetinize sunulmaktadır.
Deneyimli Gilgen mühendisliği ile mekanik donanımın ihtiyaçlarına uygun şekilde üretilen mikroişlemci kapınızın maksimum verimlilikle çalışmasını sağlamakta ,ideal hareketlenme ve firenleme mesafelerini en yüksek konfor düzeyinde kullanmanızı sağlamaktadır. Monador Otomatik Kapı Sistemleri istekleriniz doğrultusunda şeffaf, renkli, reflekte ,solar veya kombine özellikli lamine ,temperli veya lamine+temperli camlarla ve özel fırça ,conta yapısı ile hava yalıtımını muntazam bir şekilde sağlayan alüminyum profil sistemlerini, elektrostatik toz boya (RAL standartları) veya eloksal renklendirme teknikleri ile her tür ihtiyaç ve zevke uygun hale getirerek otomatik kayar kapılarınızı üretilmektedir.


Tek yöne açılır standart otomatik fotoselli kayar kapılar
Duruma göre sistem bütünlüğü içerisinde sağ veya sola açılır bir hareketli ve hareketli kanadın üzerine kaydığı bir sabit kanattan oluşturulabildiği gibi ,daha kısıtlı alanlarda mevcut duvar ,camekan veya cepheler üzerine açtırılarak sabit kanat olmaksızında uygulanabilmektedirler.Tek kanatlı uygulamalar özel bir sebebi olmadığı sürece daha ziyade kısıtlı kullanım alanlarında tercih edimektedir. Tek kanatlı standat otomatik kayar kapı sistemlerinin minimum kanat açabilme mesafesi 700mm – maksimum açma mesafesi ise 3000mm olabilmekte.


Çift yöne açılır standart otomatik fotoselli kayar kapılar
Sağa ve sola senkronize bir şekilde kendi sabitleri veya mevcut cepheler üzerine kayarak açılan otomatik kapı sistemleridir. Simetrik duruşu ve açılacak mesafeyi çift yöne kaydırarak seri açılım sağlaması çift kanatlı kayar kapıları uygulama zorluğu bulunmayan her durumda öncelikli tercih haline getirmektedir. Çift kanatlı standart otomatik kayar kapı sisteminin sağlayabildiği minimum geçiş genişliği 800mm – maksimum açma mesafesi ise 3000mm olabilmektedir.


Fotoselli Teleskopik Kapı
Tek veya çift yöne, duvar veya kendi sabiti üzerine kayarak açılması mümkündür. Teleskopik kapılar tek yöne iki ,çift yöne dört kanat kaydırarak koridor tipi kısıtlı genişlik ölçüleri olan uygulama alanları için çoğunlukla ideal çözüm olanaklarını sunmaktadırlar.
Teleskopik kapılar isimlerini kanatların birbiri üzerine kayarak gerçekleştirdikleri teleskopik hareketten almaktadırlar. Kullanım alanları otomatik fotoselli kayar kapılara ihtiyaç duyulan ,fakat standart uygulama ile elverişli bir açılma mesafesi sağlayamayan mahallerde ,hareketli kanat sayısının çoğaltılması yöntemiyle ,hareketli kanatların üzerinde toplanacağı sağır kanat veya alanın azaltılması prensibiyle daha elverişli genişlik ölçülerinin elde edilmesini gerektiren durumlardır. Teleskopik otomatik kayar kapılar toplam genişlik ölçüsünü tek yöne açılır uygulamalarda iki adet hareketli kanat ve bir adet sabit kanat olmak üzere üç parçaya bölerken ,çift yöne uygulamalarda toplam alan dört adet hareketli kanat ve iki adet sabit kanat olmak üzere altı parçaya bölünmektedir. Teleskopik fotoselli otomatik kayar kapılarınızı mimari tercihleriniz doğrultusunda çeşitli güvenlik camları ,renklendirme teknikleri ve zengin olanaklarla zevkinize uygun halde getirmekse yine sizin elinizde.


Tek yöne açılır teleskopik fotoselli kayar kapılar
Tek yöne teleskopik kayar kapılar minimum 1750mm genişlik ölçüsü olan uygulama mahallerinde fazladan açılma mesafesi kazandıran bir sistemdir. Minimum 1750mm mekanizma uzunluğunda toplam mesafeyi normal tek kanat fotoselli kapılarda olduğu gibi ikiye bölerek yaklaşık 825mm açmak yerine üç parçaya bölüp iki hareketli kanadı önce birbiri üzerine sonrada üçüncü parça olan sabit kanat veya mevcut cephe üzerine kaydırarak 1100mm net açılma mesafesi sağlayabilmektedir. Tek yöne teleskopik kayar kapıların minimum kanat açabilme mesafesi 1100mm ,maksimum kanat açma mesafesi 3000mm olabilmekte.


Fotoselli çift teleskopik Çift yöne açılır teleskopik fotoselli kayar kapılar
Çift yöne teleskopik sistemlerde sağa bir ve sola bir yerine her iki yöne ikişer adet kanat kaydırılabilmektedir. Birbiri üzerine kaydıktan sonra sabit alanlar üzerine ilerleyen sistem ,minimum 2200mm genişlik ölçüsüne ihtiyaç duymaktadır. Minimum uygulanabilirlik ölçüsü olan 2200mm’de standart çift kanatlı kapılar 1050mm açabilmekteyken çift yöne teleskopik sistemler 1400mm net geçiş genişliği sağlayabilmektedir. Çift yöne teleskopik kayar kapıların minimum geçiş genişliği 1400mm ,maksimum geçiş genişliği 4000mm olabilmekte.


Dairesel Fotoselli Kapılar
Dairesel veya bombeli fotoselli kapı olarak bilinen kavisli kayar kapı sistemleridir.Tam daire ,yarım daire veya yay şeklinde ,uygulama biçimine göre iç ve dış bükey olarak tercih edilebilmektedir. Monador dairesel fotoselli kayar kapıları size bombeli cephelerinizde veya bombeli kapı tasarımlarınızda sınırsız bir özgürlük sunmaktadır. İster iç bükey (concave) ister dış bükey (convex) veya tam dairesel uygulamaları ihtiyacınız olan her radiusta üretmek mümkün. Mekanizma içerisine gizlenen dikey emniyet fotoselleri sayesinde (perde fotosel) kanatların hareket alanının tamamı emniyet altına alınmaktadır. Gilgen’nin her modelinde olduğu gibi dairesel kayar kapılarıda yüksek düzeyde dayanıklılık ve estetik kaygılarla üretilen kullanım kolaylığı ve konforu ön planda tutan elit bir üründür. İsteğiniz doğrultusunda kapınıza RAL standartlarında elektrostatik toz boya ,eloksal renklendirme teknikleri veya paslanmaz çelik gibi çok çeşitli yüzey bitişleri uygulanabilmekte ve kanat dolgusu olarak lamine veya temperli cam emniyet camları kullanılabilmektedir.


Yay biçiminde dairesel otomatik kayar kapı uygulamaları
Büyük radiusu olan cepheler içerisinde bırakılan kapı boşluklarında boşluğu tamamlayan ve bire bir boşluğun ölçüsünde imal edilen kapılardır. Çift yöne veya tek yöne ,sabitli veya sabitsiz olarak uyglanabilme olasılığı mevcuttur.


Yarım dairesel otomatik kayar kapı uygulamaları
Bombeli bir cephenin tamamlayıcısı veya düz bir cephede iç veya dış bükey bir giriş oluşturmak amacıyla kullanılabilen yarım dairesel fotoselli otomatik kayar kapılar ,farklı bir çok radiusta imal edilebilmekte ve zengin çözüm olanakları sağlamaktadır.


Tam dairesel otomatik kayar kapı uygulamaları
Yüksek sirkülasyonlu yaya trafiği olan binalarda kullanmaya uygun bir yapıda, çift kapı prensibiyle rüzgarlık işlevi olan tam dairesl fotoselli kayar kapılar, tavan konstruksiyonu, sabit ve hareketli kanatların bütünü içerisinde geniş bir antresi olan hemen her binada son derece estetik yapıda total bir kapı çözümü olma niteliğindedir.


Tourniket Standart Otomatik Ve Manuel Döner Kapı
Minimum 1800mm – maksimum 3800mm iç çaplar arasında üretilen standart döner kapılardır. Manuel veya otomatik, 3 veya 4 kanatlı olarak istenen renk veya yüzey kaplamasıyla tercih edilebilmektedir.Manuel olarak tercih edilecek kapılarda 2400mm iç çap ideal ölçü olup, kullanım zorluğu açısından bu ölçünün üzerine çıkılmamasını tavsiye ederiz. Manuel olarak tercih edilen Tourniket model döner kapılar, ilerleyen zamanlarda otomasyon ilavesine uygun olarak tasarlanmış olduklarından ,istediğiniz zaman tam otomatik hale getirilmesi mümkündür.


Ø 1800 – 3800mm aralığında
Tourniket’in dünyada en çok tercih edilen döner kapı model olması bir tesadüf değildir. Boon Edam’ın 100 yılı aşan köklü geçmişi süresince değişen onlarca mimari akım ve farklı müşteri talepleri ,en nihayetinde her zamana, ihtiyaca ve yapıya uyan evrensel bir klasiğin oluşmasına yol açmıştır. Tourniket klasik hatlarıyla çok yönlü uygulama olanakları sunmasının yanı sıra, aynı zamanda çok esnek bir yapıyada sahip olduğundan, beklentileriniz doğrultusunda şekillendirilmesi herzaman için mümkündür. Özel profil yapısı estetik olduğu ölçüde son derece dayanıklı ve pratik bir yapılanmayı amaç edinmiştir. Öyleki montajının üzerinden 20 yıl geçmiş bir Tourniket kapının tahribata uğrayan bölümü kolaylıkla değiştirilebilmektedir.
Tourniket model döner kapılar Wi-Fi gibi günümüz teknolojisinin en gelişmiş olanaklarımdan yararlanmayı da ihmal etmemiştir. Teleboon adı verilen bir sistemle donatılan otomatik döner kapılar tüm sensör ve aksamlarının sağlıklı çalışıp çalışmadığını ,belli aralıklarla kontrol edip her bir kapıya verilen kimlik numarası adı altında ,kablosuz bir modemle otomatik bir şekilde raporlamaktadır. Bu raporlar hem Boon Edam firmasının Hollanda’da bulunan merkezinde ,hem de firmamızın teknik servis biriminde gözlem altında tutulmakta ve bu sayede sorunlar henüz ilk safhasında fark edilerek önlemleri alınabilmektedir.
Kapınızın yüzey bitişlerinde binanızın yapı elemanlarına uygun RAL standartlarında elektrostatik toz boyadan ,eloksal renklendirme tekniklerine her renk uygulanabilmektedir. Ayrıca yılların bilgi birikimi ve teknolojik altyapı olanaklarıyla ,satine paslanmaz ,mirror finish No.8 (ayna paslanmaz) ,sarı paslanmaz ,pirinç veya ahşap gibi malzemeler kusursuz 90derece dönüşlerle alüminyum profiller üzerine kaplanabilmektedir. Düz kanat ve bombeli sabit profilleri içerisinde ise 9mm temperli , lamine veya özel emniyet camları yada talepleriniz doğrultusunda solit malzemeler kullanılmaktadır.


Fotoselli Ameliyathane Kapısı Ve Sedye Transfer Kapısı
Steril ve yarı steril hijyenlik gerektiren ortamlarda, kanatları antibakteriyel MDF-Lam, compakt laminat veya paslanmaz yüzeyli imal edilen kapılardır. fotoselli sedye transfer uygulamalarına yönelik kanatları çift parçadan imal edilebilmekte veya kanat önüne sedye transfer bölmesi yapılabilmektedir. Hastane ve benzeri sağlık sektörüne hizmet veren çeşitli kuruluşlar için özel olarak geliştirilen fotoselli ameliyathane kapıları ve sedye transfer kapısı kanatları, minimum düzeyde girinti ve çıkıntıları olan antibakteriyel laminant veya paslanmaz çelik levhalar ile kaplı ,ahşap seren üzeri çift yüzeyden MDF veya kompak laminat (compact laminat) malzemeden üretilmektedir. Ameliyathane kapısı toplamda 40mm kalınlığa ulaşan kanatların tok yapısı ve bu kanatlar için tasarlanan 300s profil sistemi sayesinde pozitif basınç sızdırmalı düzeneği olan ameliyathaneler, tam steril ve yarı steril bölgeler için ideal stabilite ve havayı tahliye edecek olan kanat altı dışında kalan 3 kenarda EPDM contalarla sizdırmazlık sağlanmaktadır.
Otomatik ameliyathane kapıları :
Çağdaş hastane yapılanmasının her bölümünde antibakteriel malzemeler kullanılması kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Monador Otomatik Kapı Sistemleri yoğun hastane uygulamalarından edinmiş olduğu tecrübe ve bilgi birikimini ,sağlık sektörünün evrensel gereksinimleri ve taleplerinide gözönünde bulundurarak 300s sistemini geliştirmiştir. Elde edilen yüksek performans ve dayanıklılık neticesinde 300s sistemi hem özel hemde devlet hastanelerinin öncelikli tercihi haline gelmiştir. Bu tip kapılar sterilizasyonun korunması için genellikle duvar üzerine yerleştirilen yaklaşım sensörü (el sensörü) veya dirsek butonları ile açtırılmakta olduğundan ,açtırma elemanının kapıya yakın kalabilmesi için tek tarafa kaydırılması tercih edilmektedir. Ancak tek kanatlı uygulamaların elverişli olmadığı durumlarda ,çift kanatlı uygulamalarıda mevcuttur.
Yana kayar otomatik sedye transfer kapısı :
Prensip olarak fotoselli ameliyathane kapıları ile aynı özelliklere sahiptir. Ameliyathane kapılarından farklı olarak kanat açıldıktan sonra kapı geçiş boşluğunda sedye transfer işlevi gören sabit bir bölmenin olmasıdır. Sedye transfer bölmesi açılır kanatla aynı malzemelerden üretilir ve kapının işlevsel ve görsel bütünlüğünü bozmaz. Sedye transfer bölmelerinin kullanılma maksadı yarı steril bölgeden ,tam steril bölgeye yaya trafiğini engellemektir. Bu şekilde steril alana, yarı steril alandan kıyafetler aracılığı ile taşınabilecek bakteriyel parteküller en düşük seviyede kalmakta ve sedye transfer aracının boyuna göre imal edilen seperatörün üzerinden steril alanda bulunan transfer aracına sedye aktarılabilmektedir. Sedye transfer bölmeleri stabil olmalarına karşın özel durumlarda (örn.tıbbi techisat ve gereçlerin tamiri ,bakımı veya transferi halinde) açılabilir bir yapıya da sahiptir.

Bu Haberi PaylaÅŸ

Yorum Yap

YİĞİT KAPI