News Photo

Ahşap Kapılara Zarar Vermeden Nasıl Kolayca Temizlenir?

Ahşap Kapılara Zarar Vermeden Nasıl Kolayca Temizlenir?

Ahşap kapılara zarar vermeden nasıl kolayca temizlenir?

Ahşap kapılar birçok evde yaygındır. Temizlemeleri kolaydır, ancak güzel görünmelerini sağlamak için yapmanız gereken bazı özel durumlar vardır. Ahşap kapılarınızı temizlemek için düzenli olarak toz almanız ve bunları sık sık yumuşak bir sabunla silmeniz gerekir. Ahşap kapılarınızı çok sert veya estetik açıdan bozulursa tekrar boyamayı da düşünmelisiniz. Bugün hep birlikte ahşap kapıların nasıl temizleneceğini inceleyeceğiz.  

Çevrenizde dış ya da iç amaçlar için olsun, ev için, yeni bir kapı için alışveriş yapabileceğiniz bir çok marka vardır. Sonuçta, vinil, çelik, alüminyum ve ahşap kapılar dahil olmak üzere seçilebilecek birçok kapı tipi vardır.

Bu kapıların tümü, onları belirli oda tiplerine daha uygun hale getiren farklı özelliklere sahiptir. Ancak bu özellikler öncelikle işlevleri nedeniyle kullanılırken, kapıları seçerken göz önünde bulundurulan temel hususlardan birinin estetik değerleri olduğu inkâr edilemez.

Ve söz konusu olduğunda, konut malzemelerini yalnızca mekanlarına güzellik katmakla kalmayıp, aynı zamanda zamanın yıpratmasına dayanmasını isteyen ev sahipleri arasında da favori olan ahşap kapıları hiçbir şey yenemez.

  • Ahşaba gelince, daha pahalı olan orijinal malzeme ile hazır bulunan ve daha uygun fiyatlı simüle edilmiş ahşap arasından seçim yapabilirsiniz.

Ahşap Kapıların Bakımı Nasıl Yapılır?

Ancak çoğu malzemede olduğu gibi, ahşap da iklim değişikliğine karşı hassastır, bu nedenle birkaç yıl sonra bile iyi ve işlevsel görünmelerini sağlamak için bazı bakımlara ihtiyaç vardır. Bu özellikle ahşap dış kapı için malzeme olarak kullanılıyorsa geçerlidir. Zamanla daralan odunlar vardır, böylece kapınızın birkaç yıl sonra nasıl görüneceğini hayal edebilirsiniz.

Ahşap kapılarınızın her zaman iyi görünmesini ve düzgün çalışmasını sağlamak için aşağıdaki ipuçlarını izlediğinizden emin olun:

  1. Örümcek ağlarını temizleyin.

Kapılar genellikle toz ve örümcek ağları katmanlarıyla çabucak kaplanır – özellikle köşede veya üst duvarda örümcek ağı birikimi yoğun olur. Toz ve örümcek ağlarının zamanla birikmesini önlemek için ahşap kapılarınızı periyodik olarak toz bezi kullanarak temizleyin.

Ahşap kapılarınızı, özellikle de kapının oluklarında, haftada bir veya daha fazla güzel görünmelerini sağlamak için tozlarını almaya çalışın. Bu aynı zamanda daha büyük lekelerin oluşmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Bu temizlik özellikle dış kapıya yakın yerdeki ahşap kapılar için önemlidir, çünkü örümceklerin ve böceklerin evinizin girişine yakın yerlerde toplanması daha muhtemeldir.

  1. Bulaşık sabunlu su ile ahşap kapınızı silebilirsiniz.

Yumuşak bir bulaşık sabunu kullanın. Küçük temizlik için, sıcak suyla karıştırılmış bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapınızın yüzeyini ovalayın.

  • Ayrıca kapıdaki köşelere ve desen aralarına girmek için küçük bir fırça (diş fırçası gibi) kullanabilirsiniz.
  • Bitirdiğinizde, sabunlu artıkların tümünü suyla durulayın.
  1. Kapı Kenarlarını Temizleyin.

Kenarları temizleyin. Ahşap kapıyı açın ve kapı çerçevesinin etrafındaki kenarları silmek için temiz ve nemli bir bez kullanın. İşi yapacak kadar temiz tutmak için, özellikle de önemli miktarda toz veya kir varsa, bezi durulamanız gerekebilir.

Kir silmeye karşı dayanıklı görünüyorsa nemli beze bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Ancak bitirdiğinizde tüm sabunlu artıkları temizlediğiniz den emin olun.

Ahşap kapının yüzeyini nemli bez ile silin, her zaman ahşabın damarına doğru ilerleyin. Bu, herhangi bir kir veya kir birikimini gidermek için önemlidir.

  1. Mobilya Cilası kullanın.

Sıvı bir mobilya cilası ile evinizin kapısını siliniz. Ahşap kapının yüzeyine bir miktar sıvı mobilya cilası sürün ve ahşabı ovalamak için temiz bir bulaşık bezi kullanın. Bu, mevcut lekeleri çıkarmaya ve ahşabın doğal parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olur.

  1. Buharlı Temizlik Makinası kullanın.

Kirli tahtadaki lekelere buhar püskürtün ve lekeli kısımlarda ileri geri hareket ettirin. Bunu yaparken pislik kaybolmalıdır.

  • İşiniz bittiğinde sabunlu artıkları temiz bir bez ile durulayın.
  • Buharlı temizleyiciler bazı büyük marketlerde bulunabilmektedir.

Bu Haberi Paylaş

Yorum Yap

YİĞİT KAPI