News Photo

LAKE KAPI NASIL BOYANIR?

İlk olarak zemin dolgusu uygulanmaktadır. Boyama işleminden önce gerçekleştirilen işlem mobilyanın boyaya uygun bir şekilde hazırlanmasını sağlamaktadır.

Yapılarına göre farklı uygulama ve ürünler ile dolgu işlemi gerçekleştirilir. Poliüretan astar boya MDF olan ürünlerde kullanılmalıdır.
En az 4 kez boyama işlemi gerçekleştirilebilir. Tüm katlarda uygulama tekrarlanarak sonucunda pürüzsüz bir yapı elde edilir.
Bozuk olan yüzeylerde ve MDF kaplamalı Polyester olan alanlarda polyester dolgu malzemeleri kullanılmalıdır. Uygulanan teknikler el çabukluğu ve bilgiye göre 1 gün içinde yapılabilmektedir.
Sonrasında ise kapıya macun yoklaması yapılır. Kapanmamış, ezik çatlak ve benzeri alanlar macun yoklaması ile kapatılarak astarlı yüzeyler için çelik ve oto macunları kullanılır.
Zımparalama işlemleri lake boyamanın en önemli noktalarından bir tanesi de zımparalama işlemi olmaktadır. 180 ve 150 zımpara seçimi lakede uygun olan zımpara modelidir. Zımparalama işlemi sonrasında astarlama ve tekrar macun yoklaması yapılmaktadır. Macun yoklamasının ardından tekrar zımparalama işlemi uygulanarak boyama işlemine geçiş sağlanır.

Boyama işleminde son kat boyama işlemine gelinmiş sayılmaktadır. Zımparalanmış olan malzememizin üzerinde hiç bir kalıntının kalmadığından emin olmamız gerekir.
Selülozik beyaz boya ile malzeme boyanarak bir kaç saat sonrasında pürüz alma işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem doğrultusunda dibinin çıkması gibi durumlar söz konusu olacağından dikkatli bir şekilde uygulamanın yürütülmesi gerekmektedir.

Son kat boyası uygulanırken boyanın modeli ve özelliklerine göre seçim yapılmalıdır. 5 kat olarak uygulanan boya daha geç sararmakta ve daha geç zarar görmektedir.
Cilalama ve parlatma işlemi gerçekleştirilir. Lakin boyama işleminden 3 gün sonra parlatma işlemi uygulanmalıdır.

Bu Haberi PaylaÅŸ

Yorum Yap

YİĞİT KAPI